diumenge, 17 de març del 2013

EL RETRAT DE DORIAN GRAY


Dorian Gray és un jove molt guapo i molt ben plantat, el qual no es dóna compte de la seua bellesa fins que un artista, anomenat Basil Hallward li fa un retrat, quan eixe retrat esta acabat es dóna compte de que té una bellesa molt gran, es desespera, creu que ell es farà vell i arrugat i que eixa bellesa li durarà ben poc, comença a demanar ser sempre jove, que siga el retrat qui es faja vell i no ell. Es dóna compte que la vida no dura gaire i té que aprofitar, però creu que si no és jove i guapo no gaudirà. 
Un dia coneix a una xica que es diu Sibyl Vane, esta un temps amb ella, i la deixa, quan la deixa veu que al seu retrat alguna cosa ha canviat. Veu que li han eixit unes faccions a la cara que no estaven abans. Es dóna compte que el retrat evoluciona mentre ell es queda igual. Com pot ser això?  Dorian amaga el seu retrat  per a què ningú no s’assabente mai del seu secret. 
Passen els anys i ell continua igual que sempre, no canvia sempre esta jove i guapo, en canvi el retrat cada vegada esta pitjor, esta vell i arrugat i pareix com un cadàver en deteriorització. Dorian comença a tindre mala fama allà per on va, ell entra en una mena de bogeria, i l’únic que fa és fer coses roïns. 
Un dia un amic seu decideix deixar-li un llibre per a que el llisca, eixe llibre és d’un home francès que ha viscut cada tros de la seua vida com si fos en un època diferent. Dorian recapacita, i pensa que té que ser millor persona i fer bones accions, en fa una i va a veure si el retrat ha millorat, però segueix igual, pensa i arriba a la conclusió que la principal causa dels seus problemes és eixe retrat. 

Informació complementària:
- Retrat de Dorian Gray

-       El escriptor d’aquest llibre, Oscar Wilde


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada