diumenge, 17 de març del 2013

El verí de la cobra, Josep Milló.



s l'únic que agrada a la cobra mascle perquè s'assembla molt al que emet la femella. La cobra mascle, al no torbar la seua parella, mira els ulls del domador i comença a balancejar-se, com si intentara hipnotitzar-lo.

Per acabar he de dir que per a mi, llegir-me aquest llibre ha sigut com fer un viatge a Egipte. He après molt sobre alguns costums, algunes curiositats, sobre el tràfic d'antiguetats egípcies que són il·legals. En resum, he après cultura d'Egipte antic i modern. 
Es per això, que crec estar fent bé, recomanant aquest llibre als aventurers apEl Verí de la Cobra. No sona gens mal, no?  Sona a aventura, a mites egipcis, misteris amagats, intriga. Bé,  no la cosa no se’n va molt més allà d’aquestes coses. El verí de la cobra és un llibre ple d’aventures fantàstiques que viuran Àngels i Raspa, el seu fill a un viatge a Egipte. Ple de misteris amagats, per l’aparició d’un estoig que amaga un cobra daurada. Ple d’intriga per no saber fins l’últim moment el que pot passar. Aventurers esteu preparats per viure una aventura per les magnifiques terres d'Egipte  Doncs, si es així, comencem. 

Àngels, Raspa i Rafel, una família com tantes altres, es disposen a fer un viatge per descobrir les terres d'Egipte  que Àngels tan desesperadament ànsia. Sí, Raspa, molts es preguntareu perquè Raspa, no es per a res un nom comú, d'on ha eixit? Rafel, el pare de Raspa, va decidir canviar al seu fill el nom de Rafa pel de Raspa en adonar-se de l’aspecte quasi anorèctic del xiquet, quan encara no alçava un pam de terra. “Però si sembla un raspa d'abadejo sec!”. Al principi, Àngels es va oposar al canvi de nom, però després ho va acceptar com una forma de distingir-lo del nom del pare. Bé, una vegada ja sabeu d'on procedeix aquest nom tan original, seguiré contant-vos de que va l’historia. Val, una vegada tot preparat, Raspa obligat a anar al viatge i justament quan estaven decidits a anar a aquell viatge, descobrir tot Egipte, resulta que Rafel té el passaport caducat i no pot anar amb ells de viatge. Després de moltes conversacions amb el cap de policia de l’aeroport,  decideixen que Rafel es quede en Madrid fins el dilluns que li renovaran el passaport per a que puga anar a Egipte i que Àngels i Raspa vagen a Egipte i es reuneisquen amb ell el dilluns.

Durant l’estada a la Vall dels Reis,  Àngels i Raspa entren a una botiga i després de sofrir l’angoixament de Naguib, el venedor, per que compraren un objecte embolicat amb una tela negra que resultava ser una capsa policromada profusament decorada amb escarabats, carrutxos i altres motius egipcis, que semblava un sarcòfag en miniatura amb la forma d’un plumier. Dins d’aquesta capsa hi havia una pedra negra i plana de la mida d’una mà, amb la silueta gravada d’una figura femenina que resultava ser Nefertari,  l’esposa de Ramsés II.

Aquesta figura, que li costa 200 euros, encara que el preu incial era 1000, i en la que amb tanta pressa li havia venut aquell venedor, els trauria massa problemes. 

Brígida, una excompanya de facultat d'Àngels, i Charles eren uns traficants d'antiguitats egípcies. Àngels a la Vall dels reis, s'havia trobat amb ells dos. Brígida i Charles havien comprat la joia i anaven a recollir-la aquell mateix dia, però Naguib baix la pressió de l'avís que la policia anava a registrar la seua tenda, li va vendre la joia a Àngels, amb l'intensió de després recuperar-la.  A partir d'aquest moment, Raspa i la seua mare es veuran en una serie d'aventures extraordinàries. 

Per als amants d'Egipte, o per aquells que desitgen descobrir totes aquelles terres, he de dir que en aquest llibre es possible fer un recorregut al llarg d'Egipte, ja que el descriu molts dels monuments essencials d'Egipte. Fan un recorregut per la Vell dels Reis, per la Vall de les Reines. També s'explica moltes de les costums egípcies modernes i antigues, com per exemple alguns dels plats típics com  el mashi que està fet a base de carn, arròs, tomaca, albergínes i fulles de parra. També es descriu una tradició molt típica dels egipcis, com es l'encantament de les serps.

Aquest encantament de les serps es molt curiós i molt interessant, per això crec convenient descriu-re com es fa aquest procés de la manera en que es descriu al llibre.
L'encantador de serps fa sonar la flauta, que s'anomena tumarit, i de seguida les 2 serps fan ressò. Una d'elles, la més gran, se li acosta i, quan es troba a un metre d'ell, comença a dreçar-se fins situar el cap davant de la cara del domador. A mesura que es dreça, desplega la seua membrana característica a cada costat del cap. El so del tumarit éassionats per la lectura, perquè llegint-lo asseguts amb tan sols el llibre en la mà, vius una aventura amb la teua imaginació que és inoblidable, i a més a més, el transportes a Egipte.


Temes relacionats:

Ací us deixe alguns temes relacionats amb el llibre, que crec que vos interessaria, ja que són molt interessants. Com per exemple, el tema de la corona dels faraons egipcis, que es una cosa que està prou relacionada al llibre, o el tema de les piràmides egípcies. 


Vídeo:
Ací deixe un vídeo d'un encanteri d'una cobra per a que tingau una mostra de com es realitza.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada