dilluns, 10 de desembre del 2012

Adormit sobre els miralls




Aquest llibre va ser escrit per el conegut escriptor  Jordi Sierra i Fabra. En aquest llibre  Dídac, un jove de 19 anys, ens conta com va descobrir les velles cartes que el seu avi que ell pensava que hi era mort li enviava a la seva avia i com va transformar la seva vida des d'aquest moment.
Va viatjar a Cuba per a conèixer el seu avi  i gracies a aquest fet hi podem saber molt de la historia de Cuba. Ens fa veure els difícil moment que va viure aquest país en el passat i que encara porta conseqüències en el present.Abans Cuba era dominada per els Estats Units que no els deixava ser lliures i desprès va arribar la revolució cubana  amb el Che i Fidel Castro al cap davant. A partir d'aquest moment va començar la època del castrisme ,amb no massa seguidors perquè a hores d'ara existeix un bloqueig que els lleva privilegis als cubans i els obliga a conviure amb militars per el carrer.En el llibre hi es pot veure que el descontrol absolut amb taxis pirates que estafen els turistes i jineteres qui volen enamorar-los per a que els porten als seus països d'origen , deixar-lo i tornar-se'n a Cuba amb mes diners. Aquesta tècnica de les jineteres se la coneix com “la operació voltor”.
Algunes frases que s’hi podem veure per els carrers de Cuba són aquestes:”Amb Cuba per sempre”,”Els principis no són negociables”,”Senyors imperialistes , no us tenim gens de por”,”Venceremos” o “ Lucha o muerte”.  Sobretot amb aquestes frases el que es vol fer veure que el poble Cuba mai descansarà fins a tindre un futur millor.

Vídeo:
Us deixe un vídeo on es veu el bloqueig que viu el poble Cuba:


2 comentaris:

  1. He llegit aquest post, hi he de dir que m'agradat bastant. Molt bè com las escrit ja que s'anten tot el que vols dir sobre aquest llibre. M'agradaria llegir-me aquest llibre per saber com es desenvolupa l'historia i com acaba.

    Laura Tormo Vañó.

    ResponElimina
  2. En llegir el post m'han entrat ganes de llegir-me el llibre, el resum deixa una idea molt clara del que passa i pareix ser bastant interesant saber el desenvolupament i el final.

    Raquel Soler.

    ResponElimina